Toestellen
24 juni 2011 - Ron Smeets

GSM/UMTS versie van de HTC EVO 3D gecertificeerd

Toen de HTC EVO 3D enkele maanden geleden officieel onthuld werd was er alleen een Amerikaanse (CDMA) variant beschikbaar. Kort daarna werd heel even al een Europese (GSM) versie gespot (tot twee keer toe), maar tot op de dag van vandaag is daar officieel nog niets door HTC over bekend gemaakt.

Toch lijkt het er op dat de HTC EVO 3D ook naar ons deel van de wereld gaat komen. De GSM / UMTS versie van het toestel is onlangs namelijk goedgekeurd door de Global Certification Forum (zie screenshot hieronder).

Volgens de specs die bij de GCF ingediend zijn wordt de 'Eurpese' versie quad-band GSM support met triband UMTS/HSPA data. Op zich is het niet meer dan logisch dat HTC de EVO 3D ook in Europa gaat lanceren. De vraag is echter wanneer. Volgende week maandag (27 juni) staat een event gepland. Mogelijk dat we dan meer te weten komen.

De belangrijkste specs van de HTC EVO 3D: Een 4.3 inch qHD autostereoscopisch 3D display (960 x 450 pixels), 1GB RAM (en niet 4GB zoals eerdere geruchten meldden), een 1.3 megapixel front cam, 2 keer 5 megapixel camera (3D), Android 2.3 (Gingerbread), 1080p (full HD) HDMI uit, 720p 3D video, 4GB intern opslaggeheugen, een microSD geheugenkaart optie (max. 32GB), GPS, WiFi, een 1730mAh accu en een 1.2 GHz dual core Qualcomm 8660 Snapdragon processor.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.