Nieuws
21 september 2005 - Ron Smeets

GSM tests in vliegtuigen boven Europa

Diegenen die de discussie omtrent het al dan niet opheffen van het verbod op mobiel bellen tijdens vluchten gevolgd hebben zullen verrast worden door dit bericht.

Het Portugese TAP en Britse BMI gaan volgend jaar het gebruik van mobiele telefoons in hun toestellen testen. Het is de bedoeling dat de resultaten van de drie maanden durende testfase zullen worden geevalueerd en bij gaan dragen aan de reeds lang lopende strijd tussen voor- en tegenstanders van mobiel bellen in de lucht.

De laatste berichten wezen duidelijk richting een handhaving van het wereldwijde verbod op mobiel bellen in vliegtuigen, temeer omdat een aantal incidenten aan het licht gekomen waren waarbij de oorzaak verdacht dicht in de buurt van aanwezige en ingeschakelde GSM's gezocht kon worden.

Tegelijkertijd moet gezegd worden dat het gebruik van een GSM nog nooit als definitieve oorzaak voor een vliegtuigcrash aangewezen is.

Hopelijk blijft dat volgend jaar ook nog zo.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.