Nieuws
06 februari 2006 - Ron Smeets

GSM steeds vaker controlemiddel

Steeds meer bedrijven gebruiken de mobiele telefoons en PDA's van hun werknemers als controlemiddel om direct te weten te komen waar hun personeel zich bevindt en of dat wel overeenkomt met hun agenda of opdracht.

Alleen in Engeland al mogen de 'mobiele spoorzoekers' van Followus al 5000 nieuwe 'abonnees' per maand verwelkomen.

Over het algemeen gaat het om bedrijven met veel buitendienstmedewerkers die niet alleen willen controleren, maar ook beter willen kunnen inspelen op verkeersproblemen etc. Voor transportbedrijven kan het traceren van GSM's een goedkoop alternatief bieden voor de dure satellietsystemen die daar al jaren, voor hetzelfde doel, gebruikt worden.

Overigens wordt de betreffende medewerker altijd op de hoogte gebracht van het feit dat zijn baas zijn GSM aan het traceren is en zonder toestemming van de ontvanger wordt de lokatie nooit prijsgegeven. Handig als je vrij bent, maar je hebt er natuurlijk niets aan om de traceerpoging te blokkeren als je eigenlijk aan het werk moet zijn, 50 kilometer van het strand.Gerelateerde links:
Rechter verbiedt mobiele opsporing personen
Traceren mobieltjes in de VS aan banden
De waar-ben-ik-telefoon.
Mobieltjes volgen voor 30 eurocent
Inbreker via gestolen GSM opgespoord
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.