Entertainment
25 januari 2007 - Ron Smeets

GSM smeriger dan toilet en schoenzolen

Volgens een onderzoek naar de hygiene van mobiele telefoons, uitgevoerd door de Engelse telefoonwinkel Dial-a-Phone huizen op een gemiddeld mobieltje meer bacteriën en andere ziektekiemen dan op een toiletpot of onder onze schoenzolen.

De oorzaak hiervoor moet gezocht worden in het constant in aanraking komen van het toestel met onze handen en gezicht en het tussentijds weggestopt worden in tassen, broekzakken en andere donkere, warme broedplaatsen.

Het is dus aan te raden om je toestel regelmatig schoon te maken of zelfs te (laten) ontsmetten want onder de bacteriën die gevonden werden zaten een aantal exemplaten die infecties en andere ziektes kunnen veroorzaken als ze in ons lichaam zouden terechtkomen, zo stellen de onderzoekers.

Op de foto’s hieronder zie je eerst het aantal bacteriën dat op een gemiddelde toiletpot gevonden werd en daaronder het resultaat van een gemiddelde GSM. Voor de duidelijkheid: de witte vlekken zijn de bacteriekolonies.Gerelateerde links:
Smerig GSM hangertje
Een WC aan je mobieltje
Steeds meer mobieltjes eindigen in toilet
Bacteriedodende Motorola GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.