Nieuws
27 maart 2012 - Ron Smeets

GSM Retourplan 'recycelt' maar 87.870 toestellen in 2 jaar

Ruim twee jaar geleden ging GSM Retourplan van start als een van de (vele) recycle-diensten voor oude mobiele telefoons die in kasten en lades liggen te verstoffen. Vandaag maakte men bekend dat in die periode maar 87.870 oude mobieltjes bij GSM Retourplan ingeleverd zijn.

Daarom starten morgen (28 maart) de GSM Retourplanweken. Die duren tot 11 april en in die periode wil men het 100.000 oude toestel verwelkomen. In totaal wordt ingezet op 15.000 toestellen in twee weken.

De opbrengsten van de oude toestellen die ingeleverd en gerecycled worden gaat volgens GSM Retourplan in zijn geheel naar Goede Doelen zoals het World Food Programme en War Child. De totale netto opbrengst van 50.462 euro, van de ingezamelde mobieltjes in het afgelopen jaar, komt ten goede aan War Child en het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP), aldus GSM Retourplan in haar persbericht.

“Met één oud mobieltje kan het World Food Programme schoolkinderen in Malawi helpen aan een maaltijd. War Child haalt met de opbrengst van ingeleverde mobieltjes de oorlog uit een kind. Onze wens is dat tijdens de GSM Retourplanweken iedere Nederlander thuis op zoek gaat naar een oud mobieltje om samen de 100.000 te halen!”

Dus, heb je nog een (of meerdere) oude toestellen liggen waar je toch niets meer mee doet, stuur die dan gratis op naar GSM Retourplan of lever hem in bij een T-Mobile winkel. Het adres (voor gratis verzending) is: Stichting GSM Retourplan, Andtwoordnummer 45577, 1040 WD Amsterdam.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.