Nieuws
05 januari 2010 - Ron Smeets

GSM Retourplan: nog een recycling dienst voor oude GSM's

Het is al vaak geprobeerd en op kleine schaal (bij telefoonwinkels of providers) zijn deze initiatieven doorgaans nog wel redelijk succesvol maar een landelijke recycling dienst voor oude mobieltjes is tot nu toe nog niet echt goed van de grond gekomen.

T-Mobile en TNT Post gaan met het GSM Retourplan nog eens een poging doen om de vele miljoenen oude toestellen die in kasten en lades rondzwerven in te zamelen.

T-Mobile: "De ambitie van het zogeheten ‘GSM Retourplan’ is om het grootste inzamelingsprogramma van Nederland op te zetten, waarvoor op termijn ook andere operators en service providers zullen worden benaderd. De opbrengst komt ten goede aan het World Food Programme en War Child, de twee organisaties waarvoor TNT Post en T-Mobile zich al jaren inspannen. T-Mobile en TNT Post willen met dit gezamenlijke initiatief hun verantwoordelijkheid nemen voor een beter milieu en een gezonde toekomst voor de volgende generatie."

Als dit al een succes wordt dan zal dat toch vooral liggen aan het feit dat de opbrengst van de ingezamelde oude toestellen naar War Child en het World Food Program gaan en daar is op zich natuurlijk niks mis mee. Inleveren dus!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.