Entertainment
30 september 2005 - Ron Smeets

GSM redt het leven van zijn eigenaar

De 23-jarige Darren Prior is afgelopen dinsdag na een overval op zijn juwelierszaak door zijn GSM gered van wat misschien wel zijn dood had kunnen betekenen.

Nadat een gewapende man zijn winkel had overvallen en er met een zak vol juwelen vandoor wilde zette Darren de achtervolging in. De overvaller loste daarbij enkele schoten op de juwelier die ook voelde hoe een van de kogels men raakte maar als een wonder raakte hij daarbij niet gewond.

Toen Darren vervolgens de politie wilde bellen om diens hulp in te roepen werd al snel duidelijk dat hij gered was door zijn LG GSM. Het toestel, een U8210, zat precies op de plek in een zak van zijn jas waar de kogel Darren's lichaam wilde binnendringen. De kogel ketste vervolgens af op het toestel en zo bleef de juwelier ongedeerd.

Als er dus ooit een ontwerp voor een kogelvrije GSM moet worden gemaakt, dan zal LG zeker opgeroepen worden als ervaringsdeskundige.

Frappant detail is dat Darren normaal zijn GSM nooit meeneemt naar zijn werk, maar hij hem deze keer tijdens de lunch was vergeten uit zijn zak te halen. Puur geluk of een onbewust voorgevoel? We zullen het wel nooit te weten komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.