Entertainment
10 mei 2006 - Ron Smeets

GSM redder in nood voor verdwaalde zeilers

Drie Australiers die al drie weken op zee vermist waren hebben uiteindelijk zelf voor hun redding kunnen zorgen toen de mobiele telefoon die een van hen bij zich had relatief oinverwacht weer contact kreeg met zijn netwerk.

De drie waren enkele weken geleden met hun kleine bootje in slecht weer beland en zo in de Torres Strait op open zee terecht gekomen waar ze verdwaalden. Een uitgebreide zoekactie van de kustwacht leverde niets op, maar twee dagen geleden ontvingen enkele familieleden diverse SMSjes van twee verschillende prepay telefoons waarin de mannen om hulp, eten en brandstof vroegen.

Enkele uren later werden de mannen, die zich in leven hadden weten te houden door het drinken van regenwater en eten van rauwe inktvis, zo'n 30 kilometer uit de kust opgepikt.Gerelateerde links:
Satelliet telefoons brengen redding
Noodkreet om bloed per SMS brengt redding
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.