Accessoires
11 september 2006 - Ron Smeets

GSM opladen tijdens het lopen

Goh, heb je je been gebroken? Hoe is dat gebeurt?

Nee, mijn been is prima in orde. Dit is mijn GSM lader!

Ja, ik kan het me ook niet voorstellen dat dit gesprek ooit in het echt gehouden zou kunnen worden, maar als het aan deze 19-jarige Willy Wortel, a.k.a Himachel Pradesh, uit India ligt kunnen we over enkele maanden onze mobieltjes opladen terwijl we lopen.

De techneut heeft een ‘schoen’ bedacht die de energie die vrijkomt bij het neerzetten van de voet gebruikt voor het aandrijven van een dynamo die een gemiddelde GSM binnen een uurtje kan opladen.

Op de foto hierboven is duidelijk te zien dat het uiteindelijke ontwerp nog wel wat verbeteringen behoeft, want hiermee wordt het lopen wel een erg vervelende aangelegenheid. Tenzij je natuurijk aan elke voet een lader bevestigd, dan ben je weer een beetje in evenwicht.Gerelateerde links:
Handaangedreven zaklamp als GSM lader
Accu leeg? Even plassen! (deel 2)
Universele accu laadt bijna alles op
Accu leeg? Even plassen!
Je GSM opladen met je hemd ?!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.