Toestellen
18 november 2006 - Ron Smeets

GSM op zonne-energie

Hij lijkt een beetje (veel) op de Nintendo GameBoy SP, maar dit is toch echt een prototype van een GSM die voorzien is van diverse zonnecellen om voor de broodnodige 'stand-by' en 'gespreks' energie te zorgen.

Gelukkig hebben de makers ook rekening gehouden met regenachtige en bewolkte dagen, om nog maar te zwijgen over het nachtleven, en kan ie ook via de normale, 220 Volt, weg opgeladen worden.

Wanneer, waar en voor hoeveel dit prototype doorontwikkeld wordt tot een winkelversie is niet bekend, maar ik gok er op dat hij in Korea of daar ergens in de buurt het eerste daglicht zal zien.Gerelateerde links:
Oprichter van Google belt met GSM op zonne energie
GSM met zonnecellen
GSM hangertjes op zonne energie
Entertainment rugzak op zonne energie
Hotspot op zonne-energie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.