Toestellen
23 maart 2007 - Ron Smeets

GSM op zonne-energie eind dit jaar in Europa te koop

Dat is althans de verwachting die de Chinese producenten van de door zonne-energie ‘aangedreven’ HTW-S116 GSM tijdens de CeBIT uitspraken.

Deze milieuvriendelijke GSM is verder een relatief eenvoudige clamshell met een 1.3MP camera en dual-band GSM. Geen stroomverslindende features als Bluetooth en GPRS/UMTS dus.

Volgens de makers, HTW Electronics, is een uurtje daglicht al voldoende om 30 minuten te kunnen bellen. Om de accu volledig op te laden moet je de HTW-S116 co’n 12 uur in het zonlicht leggen.

Het toestel is vanaf volgende maand al in China zelf te koop en gaat daar tussen de 300 en 400 Euro kosten. Een mogelijke Europese release zou dus eind 2007 gepland staan. Wel een beetje jammer, want dat is net in het seizoen dat we de zon minder vaak zien.Gerelateerde links:
Oprichter van Google belt met GSM op zonne energie
GSM met zonnecellen
GSM hangertjes op zonne energie
Entertainment rugzak op zonne energie
GSM op zonne-energie
Hotspot op zonne-energie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.