Nieuws
17 mei 2005 - Ron Smeets

GSM op vakantie wordt goedkoper

Vodafone verlaagt met ingang van 1 juni de tarieven voor het mobiel bellen vanuit het buitenland naar een vaste 25 eurocent per minuut (plus 99 cent starttarief). Hierbij maakt het niet meer vanuit in welk land, binnen Europa men belt. Gebeld worden in het buitenland wordt ook fors goedkoper. Vanaf deze zomer betaalt de ontvanger, ongeacht de duur van het gesprek, eenmalig 99ct per keer dat hij gebeld wordt.

De tariefwijziging past in Vodafone´s voornemen om te zorgen voor eenvoudige en overzichtelijke abonnementsvormen. Met name de onduidelijke tarieven voor het buitenlandse telefoonverkeer en de daarmee gepaard gaande torenhoge roaming-kosten werd alom gezien als een van de grootste ergernissen van mobiele bellers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.