Entertainment
13 september 2007 - Ron Smeets

GSM onder 16? Nog even niet!

Dit gaat natuurlijk nooit werken. De gemiddelde leeftijd waarop kinderen in de meeste landen hun eerste GSM krijgen ligt al jaren ruim onder de 16. Om nog maar te zwijgen over de speciale mobieltjes voor kids vanaf 3 jaar die al geruime tijd op de markt zijn.

Toch heeft de regering van de Indiase provincie Karnataka besloten dat het vanaf nu verboden is om mobiele telefoons te verkopen aan kinderen die nog geen 16 jaar zijn.

Daarnaast zijn GSM's nu ook verboden op alle scholen en het ligt ook in de planning van de Indiase minister dat ouders verantwoordelijk gehouden worden voor de gevolgen wanneer hun te jonge kroost met een mobieltje gesnapt worden.

Rare jongens, die Indiers ;-)Gerelateerde links:
Geen GSM's in de buurt van Angelina Jolie's kids
Videophone voor kids
Interessante inzichten in GSM gebruik door kids
Oude GSM beste kinderspeelgoed
'Mobieltjes uit slaapkamers verbannen'
Chinese kids razendsnel aan de GSM
Extreem veel Israelische kids met GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.