Entertainment
15 september 2005 - Ron Smeets

GSM monteur steelt pikante content

In Athene is een GSM monteur opgepakt nadat bleek dat hij bij diverse klanten pikante foto's en video's van hun GSM's gejat had. De man pleegde de diefstal nadat de nietsvermoedende klanten hun toestel ter reparatie achter gelaten hadden in diens winkel.

Het ging de man met name om privefoto's en videoclips van de eigenaren en diens vriend(en) en vriendin(nen). Vervolgens verkocht hij de content aan iedereen die bereid was er 20 Euro voor te betalen.

Hij liep tegen de lamp toen agenten, na diverse klachten van GSM eigenaren, vermomd als geinteresseerde klanten 183 clips aangeboden kregen van de 44-jarige monteur.

Tip: Zorg dat je GSM 'leeg' is voordat je 'm laat repareren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.