Toestellen
08 november 2006 - Ron Smeets

GSM met twee mobiele nummers

Er zijn steeds meer mobiele bellers die meer dan één toestel bij zich dragen omdat ze, bijvoorbeeld, zowel een privé als zakelijk abonnement en telefoonnummer hebben.

Het zou natuurlijk handig zijn als je beide nummers kon combineren in één toestel. Dat scheelt niet alleen in het meespelen van twee toestellen, maar als je GSM ook je agenda is, dan heb je die ook altijd bij de hand.

Er zijn in het verleden al diverse oplossingen de revue gepasseerd waarmee je twee abonnementen in één GSM kunt krijgen. Het grootste probleem van die oplossingen was dat je altijd handmatig moest blijven schakelen tussen te twee mobiele nummers omdat toestellen niet gemaakt zijn om gelijktijdig met twee mobiele netwerken in verbinding te staan.

Het Koreaanse KTFT zegt daar met de EV-K170 nu wel een oplossing voor te hebben gevonden. Dit toestel is, zo zegt men, wel met twee mobiele nummers tegelijk bereikbaar.

Zelf twijfel ik nog of het echt wel zo werkt want het bericht spreekt ook van een zogenaamde H(ome) en B(usiness) mode waartussen geschakelt kan worden.

Of het toestel ooit buiten Korea op de markt zal komen is nog niet bekend, dus testen zit er voorlopig helaas niet in.Gerelateerde links:
2 nummers, 1 telefoon? Weer niet helemaal!
'Bijna' is nog steeds 'helemaal niet' !
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.