Toestellen
08 december 2006 - Ron Smeets

GSM met twee displays, maar dan anders

Er zijn ontelbare mobiele telefoons die twee displays hebben. Over het algemeen zijn dat clamshell modellen die een primair diplay aan de binnenzijde van het toestel hebben en een (ietwat kleiner) secundair schermpje aan de buitenkant.

Dit prototype (foto) laat zien dat je ook op een andere manier twee displays in een GSM kunt 'verwerken'.

Tijdens een Internationale 'uitvinders beurs' in Seoul toonde Seak Hong Jeong een ontwerp met twee zijwaarts uitklapbare displays die, eenmaal helemaal 'ontvouwd' samen één groot scherm vormen.

Of, en zo ja wanneer en door wie dit prototype doorontwikkeld gaat worden is nog niet bekend, maar patent is er wel al op aangevraagd. Afwachten dus.

Het verbaast mij wel dat nog niemand (voor zover ik weet) op het idee gekomen is om deze foto's te bewerken met een Apple logo en als zoveelste iPhone gerucht te verspreiden ;-)Gerelateerde links:
Bijzonder flip-phone patent van Sony Ericsson
Prijswinnende 'Transformer' design GSM
Samsung patenteert 'sliding clamshell' GSM ontwerp
Slangendesign mobieltje uit Duitsland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.