Entertainment
10 april 2005 - Ron Smeets

GSM met emoties

In Star Trek, The Next Generation zullen sommigen onder u zich nog kunnen herinneren dat Data, de robot, jarenlang probeerde emotie's te kunnen begrijpen en opwekken, met wisselend succes. Met de introductie van de CX70 Emoty brengt Siemens een GSM op de markt voorzien van emotie's en de bijpassende emotionele reactie's. Het toestel heeft ingebouwde sensors die aaiende-, drukkende- en schuddende bewegingen kunnen detecteren. Vervolgens reageert het toestel door de verschillende emotie's zoals blijdschap, liefde, kwaadheid en verdriet op haar display weer te geven. Hiervoor heeft Siemens, in 3D, drie personages ontwikkeld: Laura, Joey en Wobble.

Het is zelfs mogelijk om de emotie's per MMS te delen met vrienden, collegae en bekenden. Verder is de CX70 Emoty voorzien van een camera, 3D Java en gaming optie's.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.