Toestellen
21 juni 2007 - Ron Smeets

GSM met drie SIM kaarten. . .

Ik hoop niet dat GSM's dezelfde ontwikkeling door gaan maken als de scheermesjes van Gilette want in dat geval staat ons ook na deze Chinese Huatian K998 met plaats voor drie SIM kaarten (foto boven) nog het een en ander te wachten ;-)

Helaas, zoals zo vaak met Chinese oplossingen, is dit weer een typisch geval van 'net niet helemaal'. De drie SIM kaarten in deze GSM kunnen namelijk helaas niet gelijktijdig 'online' zijn. Je moet handmatig switchen tussen de verschillende abonnementen cq. telefoonnummers.

De K998 heeft verder nog een 3inch touchscreen display, een 1.3MP camera en microSD geheugenkaart. De prijs is ook typisch Chinees: 200 dollar. Helaas is en zal dit toestel niet in Nederland of Europa op de markt komen. Meer foto's:

Bron: Chinese websiteGerelateerde links:
Twee GSM’s in één
Één GSM met twee nummers
Chinese Smartphone met twee SIM kaarten
Dual SIM adapter met tijdklok
'Bijna' is nog steeds 'helemaal niet' !
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.