Entertainment
08 juni 2008 - Ron Smeets

GSM Masten kunnen toch dodelijk zijn

Nee, niet direct in paniek raken. Dit verhaal heeft niets te maken met de ellenlange discussie over het al dan niet gevaarlijk zijn van GSM / UMTS straling voor onze gezondheid.

In de VS zijn in de afgelopen vijf weken zes doden te betreuren geweest bij werkzaamheden aan GSM en UMTS masten. In alle gevallen vielen de mannen van grote hoogte uit te mast.

Dergelijke fatale ongelukken komen vaker voor, maar zes in vijf weken is bijzonder ongewoon en triest. In 2006 kwamen op deze manier nog 18 medewerkers aan hun einde terwijl dat aantal in 2007 daalde naar 10.Gerelateerde links:
Straling van GSM-Masten verwaarloosbaar
Australier ramt 6 GSM masten met tank
Fake kerktoren als GSM mast
Meer GSM’s: meer botbreuken
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.