Nieuws
19 mei 2006 - Ron Smeets

GSM industrie wordt 53e economie ter wereld

Als je de totale verwachte omzet van mobiele telefoons in 2011 zou vergelijken met het BNP van een zelfstandige economie, dan zouden de GSM's op de 53e plaats van rijkste economieën belanden, vlak achter Ierland.

In-Stat veracht dat alleen dit jaar al de totale omzet met 23% zal stijgen naar ruim 135 miljard dollar, ten opzichte van 110 miljard in 2005.

Uiteindelijk, zo voorspelt men, zal de jaaromzet van mobieltjes in 2011 de 250 miljard ontstijgen. Daarmee groeit deze markt dus twee keer zo snel als China, wat op haar beurt weer een van de snelst groeiende economieën is.

Volgens In-Stat is de groei deels echter wel afhankelijk van de ontwikkelingen op de toestelmarkt. Hoe meer bruikbare toestellen en nieuwe functies er uitgebracht worden, des te dichter zullen de uiteindelijke getallen de voorspellingen benaderen.Gerelateerde links:
Videotelefonie pas in 2010 rendabel
Nederlandse mobiele markt groeit 5.6%
Halve wereld heeft een mobieltje in 2009
75% camphones in 2009
Nokia verkoopt miljard mobieltjes
Onderzoek: Aantal mobiele gebruikers wereldwijd ontstijgt de 2 miljard
In 2009 worden mobieltjes goedkoper
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.