Nieuws
21 januari 2006 - Ron Smeets

GSM helpt kinderen brand te overleven

Twee kinderen van 17 en 18 jaar zijn dankzij hun GSM vrijwel ongeschonden uit een brandend huis kunnen ontsnappen.

De kinderen lagen in de kelder te slapen toen de brand uitbrak. De vader van een van de jongens kon door de vlammen niet meer bij de kelderdeur komen waarna de kids zelf, in paniek, de hulpdiensten belden.

Terwijl de brandweer bezig was met de blus- en reddingswerkzaamheden bleven de jongens aan de telefoon en kregen ze tips om hun overlevingskansen zoveel mogelijk te vergroten.

Al bellend konden de jongens vervolgens, op aanwijzingen van de brandweercommandant relatief eenvoudig en met niet meer dan wat last van de rook gered worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.