Entertainment
19 februari 2006 - Ron Smeets

GSM dief stuurt pikante SMSjes naar contactpersonen

Het zal je maar gebeuren als wereldberoemde 'Bollywood' acteur dat je GSM gestolen wordt en je enkele dagen daarna wordt aangeklaagd door enkele van de contactpersonen die in je adresboek stonden omdat ze sexueel intimiderende SMSjes van 'jouw' ontvangen hebben.

Dat is dus precies wat Nishit Verma vorige week overkwam nadat zijn GSM gestolen werd. Daags na de diefstal ontving de acteur enkele verontrustende telefoontjes van bekenden en vrienden die 's nachts SMSjes van Nishit's telefoon ontvangen hadden met teksten als 'Zin in sex? Nu!?'. Omdat de ontvangers niet af wisten van het feit dat Nishit's GSM gestolen was dachten sommigen dat hij gedronken had of gek geworden moest zijn.

Twee modellen, die Nishit niet zo goed kenden (maar wel in zijn telefoonboek stonden dus. . .) waren minder gecharmeerd en dreigden direct een aanklacht in te dienen.

Nadat de acteur een dag later bij de politie zijn verhaal ging doen en de GSM inmiddels afgesloten was, werd voor iedereen duidelijk dat Nishit er niets aan kon doen en liep het alsnog met een sisser af.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.