Accessoires
31 maart 2005 - Redactie MobileCowboys

GSM detecterende kleding

Je zou kunnen zeggen dat AwareFashion kleding ontwerpt voor de sociaal-digitaal bewuste klant of gewoon bestaat uit een stelletje freaks die hun tijd verdoen met het uitvinden van totaal nutteloze gadgets. Oordeel zelf maar!

Volgens Richard Etter (what's in a name), een van de ontwerpers van AwareFashion is hun nieuwste uitvinding er een met potentie.

Het gaat om een shirt waarvan de mouwen oplichten in de nabijheid van mobiele telefoons, mits deze aan staan. Volgens meneer Etter zijn er genoeg situaties denkbaar waarbij het handig kan zijn om op discrete wijze de aanwezigheid van GSM's aan te kunnen tonen. Denk bijvoorbeeld aan theatervoorstellingen en vergaderingen waar GSM's vaak uit moeten staan. Portiers, bewakers en dergelijke kunnen met het shirt bij de ingang al de gasten die hun GSM nog hebben aan staan waarschuwen. Dit voorkomt dan genante taferelen achteraf.

Daarnaast kan het shirt ook reageren op de aanwezigheid van surveillance aparatuur en HotSpots en AwareFashion werkt nog aan een variant voor het detecteren van WLAN's.

Het is niet te hopen dat de intensiteit van het licht wordt beinvloed door de hoeveelheid mobiele devices die het shirt detecteert ;-)

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl