Entertainment
08 juli 2006 - Mark

GSM design als universitaire studie

Op de Universiteit van Wales kun je vanaf het komende studiejaar, te beginnen in September, afstuderen op het ontwerpen van Mobiele telefoons.

De studierichting staat formeel in de boeken als 'Mobile and Wearable Computing' maar de nadruk zal liggen op het ontwerpen van de mobiele devices van de toekomst.

Volgens de universiteit maken studenten die hierin gaan afstuderen een hele grote kans op een baan bij een van de technologische bedrijven zoals Nokia, Samsung en Motorola maar ook bedrijven als Apple, Sony en Microsoft zullen zeer geinteresseerd zijn.

Microsoft heeft sowieso een groot aandeel in de nieuwe studierichting want de softwaregigant levert zowel een groot deel van de technologie als de software die nodig is om de studenten op te kunnen leiden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een gemiddeld huishouden tegenwoordig al meer dan het dubbele aantal electrische apparaten bezit dan 30 jaar geleden en de verwachting is dat dat aantal in de periode tot 2010 nog eens zal verdubbelen. Al die apparaten moeten natuurlijk deels nog uitgevonden, ontworpen en vormgegeven worden.

In de 70er jaren gebruikten we gemiddeld 17 electrische toestellen zoals een televisie, broodrooster, wasmachine en stofzuiger. Tegenwoordig dus meer dan het dubbele met daarbij onze mobiele telefoons, iPod's, Tom Tom's, PSP's, laptops etc.

Bron: IC WalesGerelateerde links:
Externe design hard disk
Design GSM van Quixen P: mooi maar onhandig
Design Smartphone van Russische 'afkomst'
Design laptop tas
Nokia's fashion phone niet voor de massa
Nokia 888: Design en Emotie
De X800: Techniek levert in voor Design
GSM voor de jaren '10 en daarna...
Over de auteur: Mark