Entertainment
12 april 2005 - Ron Smeets

GSM blijft aan in bed

Volgens een onderzoek, uitgevoerd door BBDO en Proximity Worldwide, zegt 14% van alle GSM eigenaren wel eens een vrijpartij onderbroken te hebben om zijn of haar mobieltje te beantwoorden. Van alle landen die onderzocht zijn bleken onze oosterburen hun niet al te beste reputatie ook hier weer helemaal waar maken: 22% van de Duitsers gaat voor het zingen de kerk uit als de GSM rinkelt. Hetzelfde percentage als in Spanje overigens. In Italie is dat aantal 'slechts' 7%. Helaas meldde het rapport geen Nederlandse cijfers.

De oorzaak van de zogenaamde Cell Phone Interruptus zoekt men mede in het feit dat veel mensen van nature altijd de telefoon willen opnemen. Het zou immers iets interresants of spectaculairs kunnen zijn waarvoor men gebeld wordt, toch ? Maar liefst 78% laat de GSM meer dan 16 uur per dag aan staan om 'bereikbaar' te zijn.

Van de 3000 onderzochten gaf 52% toe zijn of haar GSM wel eens gebruikt te hebben om te flirten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.