Entertainment
07 april 2005 - Ron Smeets

GSM belt 112: Dieven gearresteerd

Dit is natuurlijk niet vreemd. De politie krijgt een melding binnen vanaf een mobiele telefoon en kan daarmee een inbraak oplossen en de dieven arresteren. Het wordt echter een stuk gekker als de GSM waarmee de politie gebeld wordt van een van de dieven zelf is.

Dit overkwam twee onfortuinlijke wannabe-gangsters in Tennessee. Een van de mannen had zijn GSM tijdens het plannen van de 'klus' in zijn achterzak gestopt. Al pratend drukte zijn achterwerk onbewust de 9 in en prompt belde het toestel het nummer dat onder die snelkiestoets zat: 911 (wat wij in Europa 112 noemen). Een oplettende agent in de meldkamer kon zo precies horen wat de twee van plan waren, met de arrestatie tot gevolg.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.