Toestellen
17 januari 2006 - Ron Smeets

GSM als slot voor je PC

In Japan is onlangs de WX310J GSM op de markt gekomen. Het toestel onderscheid zich van andere mobieltjes doordat het niet voorzien is van een camera, maar een vingerafdruk scanner.

Deze functie kan voor diverse toepassingen gebruikt worden. Allereerst natuurlijk voor het beveiligen van gevoelige informatie op het toestel zelf. Met de bijgeleverde software kun je er echter ook je PC mee beveiligen. Eenmaal gelocked, kan je PC of laptop pas weer gebruikt worden nadat het toestel verbinding gemaakt heeft met de PC en je vingerafdruk gescanned is.

De WX310J van Radio Co. ondersteund verder POP3 eMail, en heeft een MiniSD card slot voor extra opslagruimte. De kans is heel klein dat we dit toestel ooit hier in de winkels zullen zien.Gerelateerde links:
Bellen met je vingerafdruk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.