Nieuws
17 januari 2006 - Ron Smeets

GSM als routekaart tijdens evacuaties

In het bericht dat we hierover vonden wordt niet echt diep ingegaan op het 'hoe' en 'wat' van deze nieuwe toepassing voor GSM's, maar het komt er op neer datje je mobieltje in geval van een (natuur)ramp waarvoor gevlucht of geevacueerd dient te worden, dienst kan doen als actuele routekaart waarop real-time de beste vluchtroute wordt weergegeven.

De technologie hiervoor is door Mitsubishi Electric in samenwerking met NTT DoCoMo en Pasco Corp ontwikkeld en maakt onder andere gebruik van de data compressietechnieken van deze laatste waardoor het mogelijk wordt om 3D kaarten over het reguliere GSM netwerk van Telco's als NTT DoCoMo naar mobiele toestellen van fabrikanten als Mitsubishi te versturen en displayen. Zo stel ik het mij althans voor, bij gebrek aan gedetailleerdere informatie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.