Nieuws
19 december 2005 - Ron Smeets

GSM als geldig identificatiemiddel

Met ingang van April volgend jaar krijgen alle nieuwe studenten van de Kanagawa Intitute of Technology hun identificatiebewijs op hun GSM geinstalleerd.

De universiteit slaat hiermee twee vliegen in één klap. De studenten, die een hun GSM over het algemeen altijd bij zich hebben, kunnen zich dan met hun GSM identificeren bij het inschrijven voor lessen, openen van deuren en in de bibliotheek.

Daarnaast bespaart men uiteindelijk op de kosten voor het printen, plastificeeren en vervangen van de ID cards, die bovendien vaak vergeten of verloren werden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.