Toestellen
08 maart 2006 - Ron Smeets

Grundig komt met 6MP camphone

Dit is toch typisch een toestel dat je eerder bij Samsung of LG zou mogen verwachten, maar toch zeker niet in het assortiment van een oudbollige Duitse TV- en autoradiomaker als Grundig dacht tegen te komen.

Toch hebben de Duitsers met de X5000 binnenkort een toestel in hun assortiment zitten dat de concurrentie met camphones als de Nokia's N90 met gemak aan zal kunnen gaan .

Over wanneer en voor hoeveel dit toestel in de schappen zal liggen is nog niets bekend, maar het kan natuurlijk geen toeval zijn dat Grundig de X5000 twee dagen voor de CeBIT aan de wereld toont en ik ga er dan ook van uit dat we hem daar zeerzeker zullen tegenkomen.

Behalve de 6MP cam heeft de X5000 ook een MP3 player, MiniSD card slot en TV Out aansluiting.Gerelateerde links:
Derde 5MP Camphone op komst
5MP design camphone van LG
Samsungs nieuwste heeft 7.7MP Cam en DMB
8MP camphone van Samsung
Eerste foto Samsung 8MP camphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.