Nieuws
18 mei 2011 - Ron Smeets

Groupon iPhone app met Nederlandse en Belgische 'groupons'

Groupon, de mobiele lokatie gebonden dienst voor 'kortingsbonnen', heeft vrijdag een iPhone versie van hun app gelanceerd. Voor het eerst is er ook ruimte voor Nederlandse aanbiedingen.

Mocht je interesse hebben of een kortingsbonnen addict zijn (met een iPhone of iPod Touch ;-)) dan kun je de Groupon app hier (iTunes link) downloaden en installeren.

De nieuwe iPhone en iPod Touch applicatie is beschikbaar in Nederland, België, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Italië, Polen, Singapore, Spanje, de UK en VS. De service is overigens in 46 landen beschikbaar, maar de iPhone app dus nog niet overal.

Groupon zegt zelf (uit het persbericht): Dankzij de GPS-functie van de applicaties kunnen gebruikers de Groupon-aanbiedingen bekijken op de locatie waar zij zich op dat moment bevinden.

Groupon biedt een makkelijke betaling en een simpel afhandelingsproces aan voor zowel  consumenten als partners. Kenmerken van de nieuwe Groupon app zijn: Dagelijkse deals bekijken: bekijk iedere dag de deals in de ‘Groupon-stad’ van de gebruiker.
• Toegang tot het persoonlijke account van gebruikers van Groupon:zowel voor bestaande als nieuwe gebruikers.
• Groupons inwisselen: het printen van de groupon is niet meer nodig, dit kan direct vanaf het scherm.
• Kaart met lokale Groupon-aanbiedingen: via de GPS-functie bekijkt de gebruiker de actuele Groupon-aanbiedingen op de locatie waar hij zich op dat moment bevindt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.