Toestellen
19 december 2012 - Ron Smeets

Grotere, originele, accu voor de Galaxy S III op komst

In de webshop van Mobile Fun is de grotere accu (qua capaciteit) voor de Samsung Galaxy S III opgedoken. Deze zal, als de berichten kloppen, over 8 weken (begin februari dus) leverbaar zijn en gaat 49 euro kosten.

De accu, met 'schterkantje' (en NFC chip) wordt zowel in een blauwe als witte uitvoering leverbaar en heeft een capaciteit van 3000 mAh. Dat is fors meer dan de 2100 mAh accu die standaard in de Galaxy S III zit.

Letwel, online zijn al diverse 'dikkere' accus voor de Galaxy S III te vinden maar dat zijn zogenaamde 'third party' accessoires. De accu die MobileFun verkoopt is dus de originele Samsung variant. Afbeeldingen zijn er op dit moment helaas nog niet.

UPDATE (14u30): Foto toegevoegd, met dank aan lezer Remko! Daarop is te zien dat het toestel inderdaad ietwat dikker wordt. Voor zover ik het kan afleiden uit de foto zo'n 50%. Als de verhoudingen kloppen en dat lijkt wel het geval. Dat zou dus betekenen dat de Galaxy S III met de dikkere accu zo'n 13mm dik zal zijn (8.6mm +50% = 12.9mm). 

Vooruitbestellen kan, maar weet dus wel dat je minimaal 8 weken moet wachten. De blauwe 3000 mAh Galaxy S III accu vind je hier en de wiitte staat op deze pagina.

Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.