Geruchten
24 september 2010 - Ron Smeets

Grotere (10 inch) versie van de Samsung Galaxy Tab op komst?

De 7 inch versie van de Samsung Galaxy Tab ligt nog niet in de winkels maar er wordt al volop gespeculeerd over een 10 inch versie die mogelijk begin 2011 op de markt zal komen.

Aanleiding voor dit gerucht is een uitspraak van een Ierse Samsung manager, Gary Twohig, die dat tegenover Siliconrepublic gezegd zou hebben. De uitspraak is inmiddels offline gehaald, een actie die volgens mij de geloofwaardigheid van dit gerucht alleen maar vergroot.

Details van de 10 inch Galaxy Tab zijn er nog niet maar ik vraag mij wel af wat het prijskaartje van de grotere Tab gaat worden. De 7 inch versie is al zo'n 200 Euro duurder dan de iPad. Dat voorspelt dus niet veel goeds voor de prijs van de 10 inch versie. Als die nog 100 of 200 Euro duurder wordt, dan zal het voor Samsung moeilijk worden om hem aan de man te brengen. Ik bedoel, wie gaat er 900 of 1000 Euro betalen voor een iPad concurrent met Android OS? Enfin, we zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.