Nieuws
04 april 2012 - Ron Smeets

Grote Vodafone storing in de Randstad

Het netwerk van Vodafone in de Randstad heeft al enkele uren te kampen heeft met een grote storing door een brand in een gebouw naast een telefooncentrale van de provider in Rotterdam.

Door deze brand heeft het gebouw van de telefooncentrale van Vodafone veel rook- en waterschade opgelopen maar het grootste probleem is dat de apparatuur niet meer goed werkt doordat deze blootgesteld is geweest aan te hoge temperaturen.

Op de betreffende telefooncentrale zijn ca. 700 masten aangelsoten in de regio's Rotterdam-Rijnmond, Den Haag en Kennemerland. Veel Vodafone abonnees hebben in die gebieden dan ook geen mobiele verbinding. Om de problemen op te lossen en het mobiele telefoon (en data)verkeer naar andere centrales om te leiden moeten technici van Vodafone het gebouw in, maar dat mag nog niet van de brandweer.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.