Nieuws
10 juni 2015 - Ron Smeets

Grote update moet het plezier in de HTC One M9 vergroten Betere prestaties voor de camera, accu en -lader, aldus HTC

HTC heeft nog heel wat werk te verzetten. Dat bleek ook uit een artikel dat ik enkele uren geleden schreef. Waar de Taiwanese fabrikant natuurlijk de meeste pluspunten kan scoren is het verbeteren van de kwaliteit van de smartphones die de afgelopen maanden, en jaren, op de markt gekomen zijn. De tegenvallende prestaties en bugs waar de One M9 mee kampt is daar het meest recente voorbeeld van.

Welnu, HTC is vandaag gestart met de uitrol van een forse update voor de One M9. Daarmee zouden een aantal bugs en prestatieproblemen tot het verleden moeten gaan behoren, zo belooft de fabrikant.

Na de update gaat de camera in diverse omstandigheden betere foto's leveren; met helderdere kleuren en minder ruis. Problemen die zich vooral uitten bij het maken van foto's in fel (zon)licht en in donkere lichtomstandigheden. Verder zouden ook de kleuren van foto's onder 'extreme lichtomstandigheden' verbeterd zijn. Kortom, de camera software heeft een totale make-over gekregen, zo lijkt het althans.

HTC heeft ook het stroomverbruik van sommige apps, zoals Facebook en Twiiter aangepakt waardoor het toestel dus langer mee zou moeten gaan op één acculading. Tot slot is ook de werking van de lader softwarematig verbeterd waardoor het toestel minder heet wordt tijdens het opladen.

Zelf heb ik geen One M9 testexemplaar dus ben ik wel benieuwd naar jullie ervaringen als de update geinstalleerd is.

Via