Nieuws
16 augustus 2011 - Ron Smeets

Grote storing in mobiel netwerk van KPN regio Eindhoven

KPN kampt sinds vanochtend met een grote storing op haar mobiele netwerk in de regio Eindhoven. Daar konden sinds 7 uur een groot deel van de klanten van de provider geen gebruik maken van het GSM en UMTS netwerk.

Rond 10u30 was een groot deel van de problemen weer verholpen maar volgens KPN duurt het zeker nog de hele dag voordal alle problemen verleden tijd zijn en iedereen in de regio Eindhoven weer normaal gebruik kan maken van het mobiele netwerk.

De provider meldt dat men nog netwerk apparatuur moet vervangen om de problemen helemaal te verhelpen. Dat kan in de loop van de dag tot nog een onderbreking in de dienstverlening leiden. Op de storingpagina van KPN wordt het verloop van de storing, en de vorderingen bij het oplossen ervan, bijgehouden.

UPDATE (12u08): KPN meldde om 11u30 dat het mobiele verkeer in de regio Eindhoven weer hersteld is. Zoals gezegd zal de vervanging van bepaalde netwerkapparatuur later vandaag nog voor een korte onderbreking kunnen zorgen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.