Nieuws
09 oktober 2006 - Ron Smeets

Grootste WLAN ter wereld voor Universiteit van Ohio

Diverse steden, regio's en zelfs hele landen zijn de afgelopen maanden in het nieuws gekomen met de omvang van hun draadloze netwerken, maar volgens Aruba Networks krijgt de Universiteit van Ohio uiteindelijk het grootste WLAN ter wereld.

Als het helemaal klaar is, in 2011, dan beslaat het netwerk de complete campus en alle gebouwen met bijna 10.000 Access Point voor 77.000 studenten, verspreid over een oppervlakte van meer dan 2.3 miljoen vierkante meter.

Ik ben er echter van overtuigd dat we voor dat het zover is in 2011 andere bedrijven, instellingen of overheden dezelfde titel zullen claimen.Gerelateerde links:
IBM en Cisco bouwen WiFi hotspot van 3900km2
San Francisco kiest voor Google WiFi
De 5 beste WiFi steden, volgens Microsoft
Grootste WiFi netwerk ter wereld
Gratis Europees WiFi netwerk op komst
Weinig animo voor openbare WiFi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.