Nieuws
26 december 2005 - Ron Smeets

Grootste WiFi netwerk ter wereld

Gisteren kondigde de burgemeester van Taipei aan dat de stad binnenkort het grootste WiFi netwerk ter wereld zal hebben.

Het is de bedoeling dat het netwerk uiteindelijk een oppervlakte van 28 vierkante kilometer beslaat. Over twee dagen wordt begonnen met de uitrol waarna ongeveer 5 procent van dat gebied al 'WiFi bereik' zal hebben.

Binnen 6 maanden moet dat uitgebreid zijn naar 90% van de totale stad. Om dit te kunnen realseren worden zo'n 2300 hotspots geplaatst.

Na deze aankondiging ging burgemeester Ma Ying-Jeou nog even door met te melden dat Taiwan de beste computer bouwer ter wereld is en dat meer dan 90 procent van alle draadloze internet hardware daar gemaakt worden. Hij vergat daarbij, om PR redenen natuurlijk, te vermelden hoe jong de makers vaak zijn en voor welk bedrag zij 12 tot 14 uur per dag moeten werken. . .Gerelateerde links:
Gratis WiFi voor New Orleans
Google biedt gratis WiFi netwerk aan
WiFi antenne met 5km bereik
WiFi in de bus
Nu ook WiFi in Central Park
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.