Nieuws
29 januari 2013 - Ron Smeets

Groei Windows Phone Store stagneert

Het aanbod van nieuwe Windows (Phone) 8 apps stagneert. Dat blijkt uit metingen van MetroStoreScanner. De afgelopen periode werden dagelijks gemiddeld 158 nieuwe applicaties aangeboden. Aanvankelijk was dat meer dan 400.

Momenteel telt de Windows Store ruim 40.000 apps. Microsft had natuurlijk gehoopt dat de voortvarende groei van de eerste maanden na de lancering van Windows Phone 8 verder door zou zetten met de komst van Windows 8. Op basis van die verwachtingen voorspelde de software gigant eerder al dat de Windows Store in februari al de magische grens van 100.000 apps zou doorbreken. Dat gaat dus niet lukken, tenzij er de komende vijf weken nog een kleine 60.000 apps bijkomen.

Hoeveel apps moet een 'App Store' van een OS hebben om succesvol te zijn? 10.000, 100.000, 1 miljoen? Mijns inziens is het vooral belangrijk dat iedereen de app kan vinden die hij of zij belangrijk vindt. Persoonlijk heb ik nog wel eens moeite om de juiste app voor een functie te selecteren wanneer ik uit 'tig' alternatieven kan kiezen. Begrijp me niet verkeerd; keuze is goed, maar een aanbod van honderduizenden apps, zo blijkt ook uit statistieken, leidt er vaak toe dat vele tienduizenden apps niet of nauwelijks gevonden danwel gedownload en gebruikt worden. Kwaliteit is dus beter dan kwantiteit, om maar eens een cliché te gebruiken.

Ik mis in de Windows Store, voor mijn Windows Phone 8 toestellen, nog wel wat essentiële applicaties. Een data counter is daar een voorbeeld van. En welke Windows (Phone) 8 apps missen jullie nog?

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.