Social Media
04 september 2015 - Ron Smeets

Groei WhatsApp gebruik stagneert

Op Facebook heeft de eigenaar van WhatsApp bekend gemaakt dat de chat-service de grens van 900 miljoen actieve gebruikers per maand doorbroken heeft. WhatsApp groeit dus nog steeds, maar niet meer zo snel als een of twee jaar geleden.

De groei van 700 naar 800 miljoen maandelijkse gebruikers was in amper drie maanden een feit. Dat was tussen januari en april van dit jaar. Voor de volgende mijlpaal, die vandaag dus gehaald werd, bleek vier maanden nodg te zijn geweest. Heel simpel gerekend was dat dus 33% langer dan voorheen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat WhatsApp hard op weg is naar de grens van 1 miljard maandelijkse gebruikers. Een aantal dat Facebook in één dag haalt, zo liet Mark Zuckerberg onlangs weten.

Overigens heeft WhatsApp al eens met een stagnerende groei te maken gehad. Vlak na de overname door Facebook stapten heel wat gebruikers 'boos' over naar concurrenten als Telegram. Dat effect heeft natuurlijk niets meer te maken met de huidige groeicijfers. We appen er allemaal weer vrolijk op los ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant