Nieuws
05 oktober 2006 - Ron Smeets

Groei mobiele telefoons stagneert

Volgens een onderzoek van Informa Telecoms & Media zal de mobiele toestelmarkt in 2011 haar hoogtepunt bereiken met de verkoop van 1.25 miljard toestellen in één jaar, maar dit jaar (2006) is wel het laatste jaar dat de wereldweide groei van die markt boven de 10% uitkomt.

Informa voorspelt vanaf 2007 een drastische daling in de groei van de toestelmarkt. Met andere woorden, de toestelmakers zullen tot 2011 ieder jaar nog meer toestellen verkopen dan het jaar daarvoor, maar de groei van die verkopen zal vanaf volgend jaar een stuk minder snel gaan.

Dit jaar zullen er wereldwijd 15.7% meer toestellen verkocht worden dan in 2005, maar van in 2011 zullen dat er nog maar 3% meer zijn dan in 2010, zo voorspelt het onderzoek van Informa.Gerelateerde links:
Grens van 2.5 miljard mobieltjes gepasseerd
Sterke groei wereldwijde verkoop mobieltjes
75% camphones in 2009
Verkopen mobieltjes weer fors gestegen
Wereldrecord mobiele telefoonverkoop
Wereldwijde verkoop mobieltjes 21% groei
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.