Nieuws
24 oktober 2009 - Ron Smeets

'Grijze iPhones' welkom bij China Unicom

Enkele dagen geleden startte de officiele verkoop van de iPhone in China. De lokale provider, China Unicom, opende de voorverkoop een tijdje geleden al maar schijnbaar valt het aantal bestellingen tot nu toe toch wat tegen.

Dat zou je althans mogen concluderen uit het feit dat China Unicom nu besloten heeft dat ook de eigenaars van 'grijze import iPhones' welkom zijn als klant.

Zij hoeven alleen maar een abonnement af te sluiten om ook van alle 'iPhone functies en services' gebruik te kunnen gaan maken. Natuurlijk zullen de toestellen daarna wel via iTunes voorzien worden van de officiele firmware (geen Jailbreak meer). Iedere iPhone bezittende Chinees moet zelf beslissen of hem 't dat waard is.

Tja, als je bedenkt dat, volgens sommige schattingen, er al 1.5 miljoen iPhones in China rondzwerven, dan is die beslissing van China Unicom bepaald niet gek. Ik vraag me wel af wat precies de voorwaarden zullen worden. In een iPhone abonnement zit doorgaans ook de (gedeeltelijke) aanschafwaarde van het toestel zelf verwerkt. Klanten die zelf al een iPhone hebben zouden dus iets minder per maand moeten hoeven te betalen dan andere klanten, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.