Nieuws
09 juni 2007 - Ron Smeets

Griekse telefoonsex en sms dating oplichters gepakt

De Griekse authoriteiten hebben een bende van 7 mannen en 5 vrouwen opgerold die de afgelopen twee jaar meer dan 6 miljoen euro 'verdiend' hadden met telefoonsexlijnen en sms dating.

De mannen lieten duizenden (mobiele) bellers die op zoek waren naar een (sex)relatie contact opnemen met een telefoonnumer waar ze een afspraakje zouden kunnen regelen. De bellers werden echter niet te woord gestaan maar in de wacht gezet en het nummer bleek achteraf een dure betaallijn te zijn.

Daarnaast zette de bende een SMS Dating service op waar men per SMS tussen de 1.40 en 3.75 Euro moest betalen. SMS-ende mannen en vrouwen werden enkele dagen aan het lijntje gehouden om de SMS stroom op gang te houden. Daarna verbrak de zogenamde date aan de andere kant van de lijn het contact door niet meer te reageren.

Sinds de start van deze oplichterspraktijken zijn meer dan 525.000 SMSjes verstuurd en alleen al dit jaar meer dan 3.216.000 belminuten gegenereerd door wanhopige relatiezoekenden die maar bleven wachten op een antwoord ;-)Gerelateerde links:
Telefoonsex
De ware liefde vinden via je mobiletje
GSMfobie slaat toe in Griekenland
Chinese SMS-Bende opgerold
China waarschuwt mobiele bellers voor oplichting
Bluetooth dating service
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.