Toestellen
27 december 2011 - Ron Smeets

Gresso Grand Premiere, een S40 'smartphone' van 38.000 Euro

Met de huidige economische en financiële crisis zullen luxe mobiele telefoons, met prijskaartjes die ver boven de 1.000 Euro liggen, niet echt over de toonbanken vliegen.

Toch hebben ze bij Gresso gedacht dat de Grand Premiere, een 18 karaats gouden mobiel van 38.000 Euro, in Rusland nog wel aan de man (of vrouw) te brengen is. Behalve de prijs en de dure materialen valt vooral op dat deze 'smartphone' op het eenvoudige S40 OS draait, een besturingssysteem dat met name gebruikt wordt in toestellen van 150 Euro of minder. 

De Gresso Grand Premiere wordt natuurlijk geen massatoestel en daarom heeft de fabrikant besloten het toestel in een beperkte (30 exemplaren) oplage te maken. Voor de über rijke Russen dus ;-)) Ow ja, het prijskaartje van 50.000 dollar (ca 38.000 Euro dus) is een 'richtprijs'. Dat kan nog variëren, afhankelijk van de materialen die de koper kiest.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.