Nieuws
08 september 2006 - Ron Smeets

Grens van 2.5 miljard mobieltjes gepasseerd

Gisteren, het precieze tijdstip is helaas niet bekend ;-), is de 2.5 miljardste mobiele telefoon in gebruik genomen.

Dat is althans wat Wireless Intelligence berekend heeft aan de hand van gegevens uit de markt en de ervarigscijfers.

Daarmee lijkt er nog steeds geen einde te komen aan de steeds sneller groeiende mobiele markt. Natuurlijk hebben landen als India en China de laatste anderhalf jaar een flink aandeel gehad in die ontwikkeling en dat zal nog wel even zo blijven.

De eerste mijlpaal, 1 miljard, werd pas 20 jaar na de introductie van de eerste mobiele telefoon bereikt. De volgende miljard GSM's werden daarna in 3 jaar tijd verkocht en nu, krap 12 maanden later is dus de 2.5 miljard al bereikt, hetgeen zou betekenen dat de stap van 2 naar 3 miljard in minder dan twee jaar overbrugd kan worden.Gerelateerde links:
Meer dan 1 miljoen per week
China mobiel niet meer in te halen
Nu ook meer dan 100 miljoen Afrikanen 'mobiel'
Halve wereld heeft een mobieltje in 2009
Onderzoek: Aantal mobiele gebruikers wereldwijd ontstijgt de 2 miljard
1,5 miljard GSM's gepasseerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.