Nieuws
30 november 2005 - Ron Smeets

Gratis WiFi voor New Orleans

Het door orkaan Katrina deels verwoeste New Orleans beschikt sids vandaag over Amerika's eerste, gratis WiFi netwerk dat door de gemeente beheerd wordt.

De stad wil hiermee bedrijven en particulieren tegemoet komen die sinds de ramp verstoken zijn van (mobiele) internet toegang en communicatie en hoopt dat dit ook zal bijdragen tot een spoedig herstel van de lokale economie.

Het is de bedoeling dat heel New Orleans voorzien wordt van gratis HotSpots. Momenteel zijn het centraal gelegen 'business district' de 'French Quarter' al voorzien.Gerelateerde links:
Gratis Europees WiFi netwerk op komst
Gratis GSM's voor 'Katrina' slachtoffers
Google biedt gratis WiFi netwerk aan
WiFi in de bus
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.