Nieuws
20 november 2014 - Onno Rompa

Gratis TomTom navigatie straks op meerdere Acer smartphones Acer en TomTom sluiten een meerjarige overeenkomst

Eind oktober maakte Acer al bekend dat sommige smartphones, waaronder de Liquid Jade en de Z500, van de Taiwanese fabrikant uitgerust werden met AcerNav, een gratis gesproken navigatie app die Acer samen met TomTom ontwikkeld had. Vandaag meldt TomTom dat beide partijen een meerjarige overeenkomst gesloten hebben voor het gebruik van TomTom's NavKit in Acer smartphones. De komende maanden, en jaren, zullen dus nog meer Acer smartphones met gratis TomTom navigatie in de winkels verschijnen.

De belangrijkste functie van de nieuwe TomTom app is de mogelijkheid om, net als dat bij vele concurrenten al het geval is, kaartinformatie offline te gebruiken door ze naar het toestel te downloaden. 

Uit het persbericht:

‘AcerNAV’ is een turn-by-turn navigatieapplicatie die draait op TomTom’s navigatie-engine NavKit. De nieuwe app is wereldwijd te gebruiken zonder extra kosten voor roaming. De gebruiker kan ook alle kaarten van TomTom gratis downloaden.

TomTom’s NavKit biedt complete turn-by-turn navigatie, met de nieuwste kaarten en verbeterde navigatiesoftware. Deze bevat een accurate routeplanner, intuïtieve bestemmingsinvoer en waar beschikbaar, interactieve 2D- en 3D-kaarten.

Over de auteur: Onno Rompa
 
Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing. Daarnaast schrijft hij regelmatig over auto's. Onno is daarnaast een bourgondiër en is een liefhebber van de wintersport en het goede goede leven.