Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

Gratis TomTom navigatie op bepaalde Acer smartphones Voor de Liquid Jade, Z500 en E700

Acer heeft vandaag een nieuwe navigatie app, AcerNAV, gelanceerd. Gebruikers die een Liquid Jade, Z500 of E700 hebben kunnen er gratis gebruik van maken. Op nieuwe toestellen zit hij vooraf geinstaleerd en eerder verkochte modellen zullen AcerNAV via een update ontvangen.

De navigatie app is ontwikkeld op basis van TomTom (kaarten en user interface) en maakt tevens gebruik van de Tripadvisor POI database, aldus Acer.

De kaarten kunnen desgewenst ook offline op het toestel geinstalleerd worden zodat je geen datakosten hebt. Vooral handig natuurlijk als je in het buitenland wiil navigeren. Behalve heel Europa (Benelux, West- Europa, de UK, Oost-Europa, de Balkan, Zuid Europa en Scandinavië) zijn ook kaarten beschikbaar van Turkije, Rusland, grote delen van Zuid-Oost Azië en Taiwan (het thuisland van Acer ;))

Uit het persbericht:

3D-weergave powered by TomTom
Dankzij de expertise van TomTom hebben AcerNAV-gebruikers toegang tot duidelijke en elegante 3D-kaarten met een levendige navigatie op hun smartphonescherm. Met deze weergave kan de gebruiker onderweg een voorbeeld bekijken van prachtige gebouwen en wereldberoemde bezienswaardigheden waar ze op weg zijn naartoe. Bovendien maakt het intuïtieve applicatie-ontwerp een eenvoudige overgang mogelijk tussen de 2D- en 3D-weergave, zowel staand als liggend.

Geavanceerde POI-database met TripAdvisor
Gebruikers vloeiend naar hun bestemming brengen, is het hoofddoel van AcerNAV; men weet echter niet altijd waar men naartoe wil. Gelukkig biedt Acer in AcerNAV toegang tot de state-of-the-art Point of Interest database van TripAdvisor. Deze geeft actuele contactgegevens, evenals waarheidsgetrouwe waarderingscijfers en eerlijke reviews voor hotels, restaurants en attracties, geschreven door miljoenen mensen over de hele wereld.

AcerNAV is gratis beschikbaar voor alle gebruikers van Liquid Jade, Liquid Z500 en Liquid E700, via FOTA-update voor bestaande gebruikers of vooraf geïnstalleerd op nieuwe apparaten. Acer is al begonnen met de implementatie en AcerNAV is naar verwachting eind oktober 2014 beschikbaar op alle bovengenoemde apparaten in alle EMEA-landen. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.