Nieuws
10 januari 2006 - Ron Smeets

Gratis SMS-en via het internet

Diegenen die in de tweede helft van de jaren 90 al een GSM hadden en het fenomeen SMS ontdekten weten zich waarschijnlijk nog wel te herinneren dat je toen op de sites van veel Telecom providers de mogelijkheid had om gratis SMSjes te sturen naar mobiele nummers.

Toen Libertel, KPN en alle andere providers echter begonnen in te zien dat SMS uit ging groeien tot een echte killer app verdwenen de gratis SMS tooltjes echter als sneeuw voor de zon.

Nu lijkt het erop dat, in ieder geval in de UK en (delen van) de VS, deze service een come-back gaat maken. Waarschijnlijk mede gevoed door het SMSen zelf ook steeds goedkoper wordt.

Op Textmessage.cc kan iedereen die dat wil gratis SMSjes versturen naar mobieltjes van zo'n 25 providers.

Volgens het persbericht is het initiatief van Textmessage.cc toch vooral gestoeld op het idealistische idee dat SMSen tegenwoordig meer is dan een zomaar een dienst en dat deze 'way of life' voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Hoog tijd dat ze hun idealen hier ook in de praktijk gaan brengen!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.