Entertainment
07 september 2005 - Ron Smeets

Gratis Smartphone bij vliegticket

Dat het niet goed gaat in de luchtvaart is al lang bekend. Maatschappijen doen er alles aan om de stoelen gevuld te krijgen.

Neem nou United Airlines. Daar krijg je als klant nu een Treo Smartphone gratis bij vluchten vanaf $500. Lijkt leuk, maar net als bij de Pizzaboer Blackberry Actie van enkele weken geleden zit ook hier dezelfde adder onder het gras.

Je moet namenlijk om de gratis Smartphone te mogen ontvangen wel gelijk even een tweejarig bel- en data abonnement afsluiten bij Cingular ter waarde van een slordige $145 per maand!

Dus, je betaald 500 dollar voor een ticket en krijgt dan een toestel met een 145 dollar 'overkill' maandabonnement voor 2000 belminuten en onbeperkt dataverkeer. Die 'gratis' smartphone kost je dan dus over twee jaar verspreid 3980 dollar.

Mmmh, volgens ons kun je dan toch beter een 39 dollar vlucht nemen bij de Amerikaanse variant van EasyJet en de Treo Smartphone bij Cingular voor 399 dollar kopen met een 70 dollar spraak en data abonnement. Reken maar na, scheelt bijna de helft!.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.